Akupunktør uddannelsen

Under uddannelse til akupunktør lærer du om den traditionelle kinesiske medicin, som bygger på, hvordan man kan afhjælpe forskellige sygdomme og smerter i kroppen ud fra blandt andet teorier om at skabe balance mellem yin og yang i kroppen. Du lærer lidt om den vestlige tilgang til akupunktur, som bl.a. tager afsæt i naturvidenskabelig smertebehandling.

Uddannelsen giver en god teoretisk forståelse af kinesisk akupunkturdiagnostik og behandling, som du også lærer at anvende i praksis.

En væsentlig del af uddannelsen er læren om meridianbaner. Det er læren om akupunkturpunkternes præcise placering og deres anvendelse. Dette kræver, at du både får kendskab til anatomiske strukturer og en grundig oplæring i stik- og behandlingsteknikker. I vores undervisning lægger vi vægt på, at du opnår en god forståelse for kroppens anatomi således, at du kan anvende korrekt og forsvarlig stikketeknik.

Skolens undervisere uddannes løbende i både kinesisk og vestlig akupunktur. Dette sker på kurser i Danmark, Europa og på længere forløb i akupunkturens hjemland Kina. Dette sikrer dig den nyeste viden indenfor akupunktur på vores akupunkturuddannelse.

Uddannelsesoplysninger

Pris 20.000 DKK inklusiv alt nødvendigt materiale som udleveres løbende.

Næste hold start er 26. august 2020.

Uddannelsen løber over 15 måneder, hvoraf to måneder er sommerferie. Lektionerne ligger onsdage kl. 18-22 og enkelte weekender kl. 9-16. Desuden kinikpraktik på 100 lektioner, som planlægges individuelt for hver enkelt elev. Aktuel lektionsplan kan rekvireres ved henvendelse til skolen.

LEKTIONER

Uddannelsen består af  250 lektioner undervisning og træning i akupunktur teknikker plus op til 100 lektioners klinikpraktik. Praktikken afholder på skolens klinik. Samlet er uddannelsen på 350 lektioner.

Massørskolen-Fyn, Kochsgade 127, 5000 Odense C.

FORUDSÆTNINGER

Der kræves ingen forudgående kendskab til akupunktur, ligesom der ikke er krav om anden uddannelse før opstart

Efter bestået uddannelsesforløb udstedes et diplom, hvorpå det fremgår, at uddannelsen består af 250 lektioners undervisning i teori og praktik samt dine  klinikpraktik lektioner.

Skoleleder Anders Lundgård Nielsen: anders@ms-f.dk
Daglig leder Sisse Cecilie Piil:  sisse@ms-f.dk

OPTAGELSE PÅ STUDIET

Hente ansøgning om optagelse HER

Interesserede er meget velkomne til at besøge skolen efter aftale!

Pensumbeskrivelse

Uddannelsen tager udgangspunkt i Echhard Bicks bog “Klassisk akupunktur”, ISBN nr 87-89621-11-5. Bogen er inkluderet i uddannelsesprisen og udleveres på den første uddannelsesdag, såfremt du inden opstart har betalt mindst 1500 kr af uddannelsesafgiften.

Uddannelsen består af:

• Læren om meridianbaner og akupunkturpunkter – deres lokalisering, indikationer og anvendelse.
    • Lokal smertebehandling af forskellige lidelser - LDS.
    • Organernes energi – den teoretiske basis for traditionel kinesisk medicin samt de indre organers energetiske opgaver og patologi.
    • Orientalsk diagnose – traditionel kinesisk diagnostik og principper for behandling, herunder vestlig sygdomslære i relation til kinesiske ubalancer.
    • Behandlingsteknikker – akupunktur, moxa, akupressur samt psykologisk orienteret kropsbehandling i traditionel kinesisk medicin.

Interesserede er meget velkomne til at besøge skolen efter aftale!

Skoleleder Anders Lundgård Nielsen:  anders@ms-f.dk
Daglig leder Sisse Cecilie Piil:  sisse@ms-f.dk